Tumma suklaamousse
Syö tavallista tummaa levysuklaata arkipäivinä ja suo itsellesi oikein hienoa tummaa suklaata juhlajälkiruokaan. Silloin voit myös vaihtaa osan kahvista konjakkiin tai rommiin, ja maku nousee korkeuksiin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kymmenelle
- 125 g tummaa suklaata
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl vahvaa kahvia
- 3 rkl tomusokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl suklaaströsseliä
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä tai vähäisellä teholla mikrossa. Anna jäähtyä hieman.
2. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan, sekä tomusokeri ja kahvi. Vaahdota kerma kovaksi ja kääntele se suklaaseokseen.
3. Jaa mousse annos-foliovuokiin tai kauniisiin laseihin. Ripota pinnalle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan