Tumma suklaamousse
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674962/landscape16_9/515/290/b70fcb714cead7d59347fc30c37ac26b/zR/902954-2869.jpg)
Syö tavallista tummaa levysuklaata arkipäivinä ja suo itsellesi oikein hienoa tummaa suklaata juhlajälkiruokaan. Silloin voit myös vaihtaa osan kahvista konjakkiin tai rommiin, ja maku nousee korkeuksiin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kymmenelle
- 125 g tummaa suklaata
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl vahvaa kahvia
- 3 rkl tomusokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl suklaaströsseliä
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä tai vähäisellä teholla mikrossa. Anna jäähtyä hieman.
2. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan, sekä tomusokeri ja kahvi. Vaahdota kerma kovaksi ja kääntele se suklaaseokseen.
3. Jaa mousse annos-foliovuokiin tai kauniisiin laseihin. Ripota pinnalle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka