Tumma suklaamousse

Syö tavallista tummaa levysuklaata arkipäivinä ja suo itsellesi oikein hienoa tummaa suklaata juhlajälkiruokaan. Silloin voit myös vaihtaa osan kahvista konjakkiin tai rommiin, ja maku nousee korkeuksiin.

Kymmenelle

  • 125 g tummaa suklaata
  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 3 rkl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl suklaaströsseliä

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä tai vähäisellä teholla mikrossa. Anna jäähtyä hieman.

2. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan, sekä tomusokeri ja kahvi. Vaahdota kerma kovaksi ja kääntele se suklaaseokseen.

3. Jaa mousse annos-foliovuokiin tai kauniisiin laseihin. Ripota pinnalle strösseliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.