Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuliset salamivoisarvet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Noin 20 kpl

  • 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • n. 200 g salamia tai meetvurstia suikaleina
  • 1-2 paprikaa
  • 1 tl chilijauhetta tai pala chilipalkoa
  • 100 g chili(pippuri)tuorejuustoa
  • 1 rkl yrtti-pippuriseosta tms.
  • voiteluun munaa

Valmistusohje

Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi.

Leikkaa levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki.

Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Lehtitaikinasta tehdyt leivonnaiset paistetaan kuumassa uunissa keskitasolla, jotta lehtevyys säilyy.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.

Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja, myös suolaisia herkkuja! Sarvien täytteessä voi käyttää salamin sijasta melkein mitä vain esim. katkarapuja, savulohta tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pikkusuolaiset hyrrätTuliset salami-voisarvet pikkujouluihinKantarellisarvetSavulohi-parsapiirakkaLätkäfanin lohikiekotPippurihärkä-joulutortut
VoisarvetLiharuokaVappuBrunssiMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Voisarvet
  • 17.04.201508:21
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pinaatti-juustosarvet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Tuliset salamivoisarvet

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Tuliset salami-voisarvet pikkujouluihin