Salami-voisarvet ovat kätevää tarjottavaa pikkujouluihin tai vaikka itsenäisyyspäivän juhliin. Sarvista voi tehdä erikokoisia: minisarvia tai jättisarvia. Salamin tilalla voi käyttää melkein mitä vain, kuten katkarapuja, savulohta, kinkkua tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
10 kpl
- 2 pkt Myllyn Paras Voi-, Torttu- tai Lehtitaikinalevyjä (yht. 1 kg)
Täyte
- n. 200 g salamia tai meetwurstia suikaleina
- 1–2 paprikaa
- 1 tl chilijauhetta tai pala chilipalkoa
- 100 g chili(pippuri)tuorejuustoa, voi olla vähälaktoosista
- 1 rkl yrtti-pippuriseosta tms.
Voiteluun
- munaa
Valmistusohje
Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2–3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta.
Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.