Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuliset kalkkunatikut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam valmistaa tuliset kalkkunatikut itämaiseen tapaan. Kokeile helppoa ohjetta ja nauti mureasta kalkkunasta rieskan ja maistuvan kastikkeen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 600 g kalkkunavartaita
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 tulinen chili
  • pepperoneja (säilyke)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 prk creme fraiche (ranskalaiset yrtit)
  • tuoretta korianteria
  • 1 prk mangoviipaleita
  • 1 paketti halloumijuustoa
  • 1 pkt rieskaa
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa chili ja säilykepepperoni hakkeeksi ja yhdistä jogurtin ja paprikajauheen kanssa.

Ohenna ja happamoita marinadia hiukan sitruunamehulla ja mausta kalkkunatikut näin saadulla kastikkeella. Anna marinoitua mielellään ainakin kaksi tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin jääkaapissa. Pyyhi tikuista ylimääräinen marinadi pois ja kuumenna se pannulla.

Grillaa vartaat kypsiksi ja nosta kuumaan jogurttiin.

Mausta yrtti-creme fraiche silputulla korianterilla saadaksesi siihen itämaisen säväyksen.

Leikkaa mango ja halloumi suikaleiksi ja lämmitä ne nopeasti parilatasolla tai pannulla.

Sivele rieskat öljyllä ja grillaa ne kuumiksi ja pinnaltaan rapeiksi.

Lisää aiheesta:

Club sandwich ja yrttilohkoperunatKanavartaat ja sataykastikeNaudanlihaa ja nuudeleitaBroileri-ananaswokkiKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aioliaJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta
KalkkunaaAlkuruoatKananmunatonVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna