Tuliset kalkkunatikut

Sami Garam valmistaa tuliset kalkkunatikut itämaiseen tapaan. Kokeile helppoa ohjetta ja nauti mureasta kalkkunasta rieskan ja maistuvan kastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 600 g kalkkunavartaita
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 tulinen chili
  • pepperoneja (säilyke)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 prk creme fraiche (ranskalaiset yrtit)
  • tuoretta korianteria
  • 1 prk mangoviipaleita
  • 1 paketti halloumijuustoa
  • 1 pkt rieskaa
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa chili ja säilykepepperoni hakkeeksi ja yhdistä jogurtin ja paprikajauheen kanssa.

Ohenna ja happamoita marinadia hiukan sitruunamehulla ja mausta kalkkunatikut näin saadulla kastikkeella. Anna marinoitua mielellään ainakin kaksi tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin jääkaapissa. Pyyhi tikuista ylimääräinen marinadi pois ja kuumenna se pannulla.

Grillaa vartaat kypsiksi ja nosta kuumaan jogurttiin.

Mausta yrtti-creme fraiche silputulla korianterilla saadaksesi siihen itämaisen säväyksen.

Leikkaa mango ja halloumi suikaleiksi ja lämmitä ne nopeasti parilatasolla tai pannulla.

Sivele rieskat öljyllä ja grillaa ne kuumiksi ja pinnaltaan rapeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!