Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tulinen makkarapata kikherneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 300 g chorizoa
  • 140 g pekonia (1 pkt)
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa (370 g)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl kasvis- tai lihalientä
  • 2 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 5 dl keitettyjä kikherneitä

Valmistusohje

1. Viipaloi chorizo ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää tomaattipyree ja liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä.

2. Laita pekonit kylmään pannuun ja kuumenna. Paista pekonit omassa rasvassaan ja valuta talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja kuumenna rapsiöljy. Paista ensin sipuli pehmeäksi ja kullankeltaiseksi, lisää sitten makkarat ja paista hetki.

3. Lisää pekoni, sipuli ja makkara tomaattikattilaan. Lisää chili, chilijauhe, juustokumina ja mustapippuri. Kääntele viimeiseksi mukaan kikherneet ja anna niiden kiehua padan kanssa hetki.

Tässä padassa käytämme keitettyjä kikherneitä, joita on hyvä pitää kotona, niin ruoanvalmistus käy nopeammin. Liemen ja pekonin suolaisuus riittävät, tähän pataan et tarvitse lisäsuolaa. Kermaviili rauhoittaa tulisuutta.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin värikäs lihapataKala-äyriäispastaHäränliemi ja frikadellitTulinen jauhelihakastikeMustasilmäpapuja sienten keraJuustocurry herneiden kera
MakkarapataGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata
  • 14.04.202311:39
    Makkara

    Nikkarin vuoka

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vihannespata arkimakkaralle

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kaali- ja makkarapata

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Tulinen makkarapata kikherneiden kera