Tulinen jauhelihakastike
Etiopiassa tähän jauhelihaseokseen lisätään vatkattu muna, jolloin siitä saadaan kiinteämpää ja se soveltuu hyvin esimerkiksi vihannesten täytteeksi. Tuliseksi maustettua kastiketta tarjoillaan myös riisin tai leivän kanssa.
Neljälle
- 400 g naudanjauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 tomaattia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl voita
- suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- ½ - 1 tl pippuria
- 1 tl inkivääriä
- 2 munaa
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi ja nosta ne sitten kylmään veteen; nyt voit vetää kuoret pois. Viipaloi kuoritut tomaatit.
2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Laita jauheliha paistumaan ja sekoittele se muruiseksi. Lisää sipulisilppu ja tomaattiviipaleet. Mausta suolalla, chilijauheella, kajennepippurilla ja inkiväärillä. Sekoita.
3. Kiehuta hiljalleen 10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Vatkaa munat ja sekoita ne jauhelihaseokseen. Anna kiehua vielä 3-4 minuuttia ja lisää lopuksi persiljasilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan