Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tulinen jauhelihakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ - 1 tl pippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 munaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi ja nosta ne sitten kylmään veteen; nyt voit vetää kuoret pois. Viipaloi kuoritut tomaatit.

2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Laita jauheliha paistumaan ja sekoittele se muruiseksi. Lisää sipulisilppu ja tomaattiviipaleet. Mausta suolalla, chilijauheella, kajennepippurilla ja inkiväärillä. Sekoita.

3. Kiehuta hiljalleen 10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Vatkaa munat ja sekoita ne jauhelihaseokseen. Anna kiehua vielä 3-4 minuuttia ja lisää lopuksi persiljasilppu.

Etiopiassa tähän jauhelihaseokseen lisätään vatkattu muna, jolloin siitä saadaan kiinteämpää ja se soveltuu hyvin esimerkiksi vihannesten täytteeksi. Tuliseksi maustettua kastiketta tarjoillaan myös riisin tai leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaSuikalepihvit kantarellien keraGrillatut lammasviipaleet ja tomaattikastikeJauhelihapyytEtiopialainen jauhelihakastike
JauhelihakastikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike
  • 22.04.202009:32
    Kaappaus keittiössä

    Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

  • 29.01.202010:28
    Jauhelihapasta

    Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Samin lempiresepti: Bolognesekastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakastiketta ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti ja jauhelihakastike