Tuhatlehtileivonnainen

Voitaikinan tulee olla lehtimäistä tai viipalemaista. On tärkeää, että kaikki ainekset ovat kylmiä ja samanlämpöisiä. Älä koskaan vaivaa voitaikina, silloin viipalemaisuus häviää.

Neljään leivonnaiseen

  • 12 tuhatlehtitaikinalevyä (3 per leivos)
  • 4 dl kermavaahtoa
  • n. 20 tuoretta mansikkaa

Koristeluun

  • tomusokeria

Tuhatlehtitaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 tl etikkaa
  • 200 g margariinia
  • +hieman vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kaada jauhot kulhoon, lisää vesi ja etikka sekä 50 g margariinista. Työstä taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja anna sen levätä jääkaapissa muoviin tai alumiinifolioon käärittynä.

2. Leikkaa taikinaan syvä ristiviilto. Kaulitse n. 20X20 cm neliöksi. Viipaloi margariini ja laita taikinalevylle. Kääntele taikina sisäänpäin niin että kulmat kohtaavat, käännä levy ylösalaisin. Kaulitse varoen 30x30 cm kokoiseksi, jauhota taikinan molemmat puolet jottei se tartu pöytään. Taittele neliö kolme kertaa toiseen suuntaan, litistä varoen ja taittele kolme kertaa toiseen suuntaan. Anna levätä kylmässä vähintään 15 minuuttia.

3. Kaulitse taas neliöksi, hieman suuremmaksi kuin ennen taittelua. Taita taikina taas kolme kertaa toiseen ja kolme kertaa toiseen suuntaan. Anna levätä taas vähintään 15 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Toista kauliminen ja taittelu vielä kerran. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä 12 levyä. Laita levyt leivinpaperille pellille ja anna levätä 10 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 10-20 minuuttia tai kunnes levyt ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä täysin. Kokoa leivoksia levyistä, kermavaahdosta ja mansikoista.

Parhaat ruokaohjelmat