Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuhatlehtileivonnainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljään leivonnaiseen

  • 12 tuhatlehtitaikinalevyä (3 per leivos)
  • 4 dl kermavaahtoa
  • n. 20 tuoretta mansikkaa

Koristeluun

  • tomusokeria

Tuhatlehtitaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 tl etikkaa
  • 200 g margariinia
  • +hieman vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kaada jauhot kulhoon, lisää vesi ja etikka sekä 50 g margariinista. Työstä taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja anna sen levätä jääkaapissa muoviin tai alumiinifolioon käärittynä.

2. Leikkaa taikinaan syvä ristiviilto. Kaulitse n. 20X20 cm neliöksi. Viipaloi margariini ja laita taikinalevylle. Kääntele taikina sisäänpäin niin että kulmat kohtaavat, käännä levy ylösalaisin. Kaulitse varoen 30x30 cm kokoiseksi, jauhota taikinan molemmat puolet jottei se tartu pöytään. Taittele neliö kolme kertaa toiseen suuntaan, litistä varoen ja taittele kolme kertaa toiseen suuntaan. Anna levätä kylmässä vähintään 15 minuuttia.

3. Kaulitse taas neliöksi, hieman suuremmaksi kuin ennen taittelua. Taita taikina taas kolme kertaa toiseen ja kolme kertaa toiseen suuntaan. Anna levätä taas vähintään 15 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Toista kauliminen ja taittelu vielä kerran. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä 12 levyä. Laita levyt leivinpaperille pellille ja anna levätä 10 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 10-20 minuuttia tai kunnes levyt ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä täysin. Kokoa leivoksia levyistä, kermavaahdosta ja mansikoista.

Voitaikinan tulee olla lehtimäistä tai viipalemaista. On tärkeää, että kaikki ainekset ovat kylmiä ja samanlämpöisiä. Älä koskaan vaivaa voitaikina, silloin viipalemaisuus häviää.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pasteis de nataTumma kuminaleipäSuloiset reikäkakutViineripullatKahden sortin kanelipullatKanelipullat
LeivoksetMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset