Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tsekkiläinen vasikkahöystö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 800 g vasikanlihaa: selkää, rintaa tai lapaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ l lihalientä
  • 1 ½ rkl kuminaa
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä tagliatellea

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kahden sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Sulata voi padassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paista pehmeäksi muutama minuutti ilman että se ruskistuu. Lisää sienet ja paista vielä muutama minuutti.

2. Lisää lihat ja kääntele paloja muutama minuutti niin, että kuutiot ruskistuvat joka puolelta. Lisää kumina ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoittaen. Puuteroi päälle vehnäjauhot ja sekoita.

3. Kaada liemi pataan ja mausta pippurilla. Suolaa vasta, kun olet maistanut, kuinka suolainen ruoasta tulee lihaliemen ansiosta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 1 tunti. Mausta vielä vastajauhetulla pippurilla ja tarvittaessa suolalla ennen tarjoilua.

Kolmannella Avenuella, New Yorkin Manhattanilla, sijaitsi kauan sitten pienenpieni, tsekkiläinen ravintola, jossa vanha pariskunta valmisti toinen toistaan upeampia ruokia. Käytä vasikan selkää, rintaa tai lapaa. Tarjoile pastan, nuudelien tai riisin kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraUnkarilainen gulassiLammasta tillikastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaKylkipaistia amerikkalaisittain
VasikanpaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet