Tsekkiläinen vasikkahöystö
Kolmannella Avenuella, New Yorkin Manhattanilla, sijaitsi kauan sitten pienenpieni, tsekkiläinen ravintola, jossa vanha pariskunta valmisti toinen toistaan upeampia ruokia. Käytä vasikan selkää, rintaa tai lapaa. Tarjoile pastan, nuudelien tai riisin kera.
Neljälle
- 800 g vasikanlihaa: selkää, rintaa tai lapaa
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- ½ l lihalientä
- 1 ½ rkl kuminaa
- 1 iso keltasipuli
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä tagliatellea
Valmistusohje
1. Leikkaa liha kahden sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Sulata voi padassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paista pehmeäksi muutama minuutti ilman että se ruskistuu. Lisää sienet ja paista vielä muutama minuutti.
2. Lisää lihat ja kääntele paloja muutama minuutti niin, että kuutiot ruskistuvat joka puolelta. Lisää kumina ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoittaen. Puuteroi päälle vehnäjauhot ja sekoita.
3. Kaada liemi pataan ja mausta pippurilla. Suolaa vasta, kun olet maistanut, kuinka suolainen ruoasta tulee lihaliemen ansiosta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 1 tunti. Mausta vielä vastajauhetulla pippurilla ja tarvittaessa suolalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje