Trapanilainen pestopasta
Pasta alla trapeneseon lounaspöydän välitön hitti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 hengelle
- 8 suurta (köynnös)tomaattia, kuutioituna
- 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- nippu tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
- 115 ml neitsytoliiviöljyä, plus ekstraa munakoison ja perunoiden paistamiseen
- suolaa
- 2 munakoisoa, kuutioituna
- 3 suurta perunaa, kuorittuna ja ohuiksi suikaloituina
- 500 g spaghettia
- 225 g pecorinojuustoa raastettuna
Valmistusohje
- Laita tomaatit, valkosipulit ja basilika suureen mortteliin tai yleiskoneeseen.
- Lisää öljy ja suola ja murskaa ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos pesto näyttää kuivalta, lisää öljyä.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisot kullanruskeiksi. Mausta kuumat munakoisot suolalla.
- Paista perunat öljyssä, mausta munakoisojen tapaan suolalla.
- Laita spaghetti kiehuvaan veteen ja sekoita, etteivät "nauhat" takertuisi toisiinsa.
- Valuta pastan keitinvedet kun se on al dente.
- Laita keittyneet spaghettinauhat suureen kulhoon, lisää pesto, puolet munakoisosta, perunoista ja juustosta ja sekoita hyvin.
- Laita tarjoiluastiaan ja pane loput munakoisot, perunat ja juustoraaste päälle.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan