Trapanilainen pestopasta
Pasta alla trapeneseon lounaspöydän välitön hitti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 hengelle
- 8 suurta (köynnös)tomaattia, kuutioituna
- 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- nippu tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
- 115 ml neitsytoliiviöljyä, plus ekstraa munakoison ja perunoiden paistamiseen
- suolaa
- 2 munakoisoa, kuutioituna
- 3 suurta perunaa, kuorittuna ja ohuiksi suikaloituina
- 500 g spaghettia
- 225 g pecorinojuustoa raastettuna
Valmistusohje
- Laita tomaatit, valkosipulit ja basilika suureen mortteliin tai yleiskoneeseen.
- Lisää öljy ja suola ja murskaa ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos pesto näyttää kuivalta, lisää öljyä.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisot kullanruskeiksi. Mausta kuumat munakoisot suolalla.
- Paista perunat öljyssä, mausta munakoisojen tapaan suolalla.
- Laita spaghetti kiehuvaan veteen ja sekoita, etteivät "nauhat" takertuisi toisiinsa.
- Valuta pastan keitinvedet kun se on al dente.
- Laita keittyneet spaghettinauhat suureen kulhoon, lisää pesto, puolet munakoisosta, perunoista ja juustosta ja sekoita hyvin.
- Laita tarjoiluastiaan ja pane loput munakoisot, perunat ja juustoraaste päälle.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka