Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Toscapalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toscakakku on ihana leivonnaisten klassikko. Mantelikuorrutus antaa kakulle upean värin ja rapeuden. Kokeile Makuja-kokki Veera Rusasen helppoa reseptiä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 150 g voita sulatettuna

Kuorrutus

  • 150 g voita
  • 200 g mantelilastuja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos kanamunasokerivaahtoon. Lisää taikinaan kerma ja sulatettu voi.

Levitä taikina pellille leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen noin 15 minuuttia. Levitä kuorrutus piirakkapohjalle ja paista vielä 5–8 minuuttia tai siihen saakka, kunnes kuorrutus on kauniin värinen.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin omena-toscatorttuBanaanikakkuKuorrutettu suklaakakkuToscakakkuSitruunainen tiikerikakkuAntti Vahteran toscakakku
ToscakakkuMakujaKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Toscakakku
  • 02.12.201511:43
    Kuivakakku

    Gluteeniton toscakakku

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Toscapalat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Toscakakku

  • 18.02.201300:00
    Antti Vahtera

    Antti Vahteran toscakakku