Toscapalat
Toscakakku on ihana leivonnaisten klassikko. Mantelikuorrutus antaa kakulle upean värin ja rapeuden. Kokeile Makuja-kokki Veera Rusasen helppoa reseptiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 150 g voita sulatettuna
Kuorrutus
- 150 g voita
- 200 g mantelilastuja
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl maitoa
- 4 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos kanamunasokerivaahtoon. Lisää taikinaan kerma ja sulatettu voi.
Levitä taikina pellille leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen noin 15 minuuttia. Levitä kuorrutus piirakkapohjalle ja paista vielä 5–8 minuuttia tai siihen saakka, kunnes kuorrutus on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje