Toscaomenat
Julkaistu
Syksyn omenat taipuvat monenlaisiksi herkuiksi. Oletko valmistanut toscaomenoita? Ihanasti karamellisoituva kuorrute maistuu taivaalliselta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia ehdottomasti lämpimänä. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Ainekset
- 4 omenaa
- ½ dl siirappia tai fariinisokeria
- 25 g voita tai margariinia
Pinnalle
- 75 g voita tai margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- ½ dl sokeria
- 75 g mantelilastuja
- 2 rkl kermaa tai maitoa
Valmistusohje
Toscaomenat valmistetaan näin:
- Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan.
- Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini.
- Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute.
- Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito. Kiehauta.
- Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle.
- Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan