Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Toscaomenat

MTV
Julkaistu 07.10.2021 14:56

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 4 omenaa
  • ½ dl siirappia tai fariinisokeria
  • 25 g voita tai margariinia

Pinnalle

  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl sokeria
  • 75 g mantelilastuja
  • 2 rkl kermaa tai maitoa

Valmistusohje

Toscaomenat valmistetaan näin:

  1. Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan.
  2. Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini.
  3. Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute.
  4. Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito. Kiehauta.
  5. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle.
  6. Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Syksyn omenat taipuvat monenlaisiksi herkuiksi. Oletko valmistanut toscaomenoita? Ihanasti karamellisoituva kuorrute maistuu taivaalliselta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia ehdottomasti lämpimänä. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Lisää aiheesta:

Omena-inkivääripiirasHellapoliisin omena-toscatorttuOmena-kookosmuffinitKookosvanukasTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläOmenarulla
UuniomenatOmenatNopeat ja helpotHellapoliisiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Uuniomenat
  • 24.8.08:01
    Nopeat ja helpot

    Uuniomenatrifle

  • 07.10.202114:56
    Omenat

    Toscaomenat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaneliomenat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kokonaisena paistettuja omenoita vaniljakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Siirappi-kaneliomenat