Toscakakku

Tämä on varmasti kaikkien kahvikekkereiden ylivoimaisesti suosituin tarjottava.

Yksi kakku

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g voisulaa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 1-2 pussia mantelilastuja
  • 0,75 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl kermaa tai maitoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pieni kakkuvuoka tai valurautapaistinpannu. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele joukkoon muut ainekset. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskellä noin 25 minuuttia.

2. Sekoita sillä välin kuorrutusainekset kasarissa. Kuumenna ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Ota melkein kypsä kakku uunista, levitä kuorrutus sen pinnalle ja paista vielä 5 minuuttia ylälämmöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!