Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Torvisieni-pekonipasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset 4:lle

  • 2 pkt tuoretta tagliatelle-pastaa
  • iso kourallinen mustia torvisieniä puhdistettuna ja pilkottuna
  • 200 g pekonia hienonnettuna
  • 1 keltasipuli kuorittuna ja suikaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • puolikas nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • 4 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja lisää reilusti suolaa. Freesaa voissa pannulla sienet, pekoni, sipulit ja timjami, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta kattilassa ohjeen mukaan niin, ettei se mielellään mene täysin ylikypsäksi. Kaada pasta lävikköön ja valuta vedet pois. Kaada pasta takaisin kattilaan ja kaada kastike pastan päälle. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja sekoita kunnolla. Annostele pasta lautaselle tai vadille ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla.

Sienikausi on parhaimmillaan ja Suomen metsät pullistelevat hienoista ja herkullisista sienistä. MTV3 Huomenta Suomen ruoka-aamu alkaa torvisienien ja pastan muodossa, johon Makuja-keittiön tunnettu lihamies Akseli Herlevi lisää tietenkin hieman myös lihaa, tällä kertaa pekonin muodossa.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen tatti-poropastaPastaa sienien ja pinaattisalaatin keraLammaspullia, polentaa ja gremolataaTomaatti-herkkusienipastaAkseli Herlevi: Hirvenlihaa ja piparjuurikastikettaParsakeittoa ja parsasalaattia
SienipastaMakujaAkseli HerleviSienisatoVideoreseptitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Sienipasta
  • 03.09.202113:16
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienet

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta

  • 05.10.201708:23
    Sienisato

    Kaupungin paras sienipasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pastaa sienien ja pinaattisalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa korvasienikastikkeen kera