Torvisieni-pekonipasta

Sienikausi on parhaimmillaan ja Suomen metsät pullistelevat hienoista ja herkullisista sienistä. MTV3 Huomenta Suomen ruoka-aamu alkaa torvisienien ja pastan muodossa, johon Makuja-keittiön tunnettu lihamies Akseli Herlevi lisää tietenkin hieman myös lihaa, tällä kertaa pekonin muodossa.

Ainekset 4:lle

  • 2 pkt tuoretta tagliatelle-pastaa
  • iso kourallinen mustia torvisieniä puhdistettuna ja pilkottuna
  • 200 g pekonia hienonnettuna
  • 1 keltasipuli kuorittuna ja suikaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • puolikas nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • 4 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja lisää reilusti suolaa. Freesaa voissa pannulla sienet, pekoni, sipulit ja timjami, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta kattilassa ohjeen mukaan niin, ettei se mielellään mene täysin ylikypsäksi. Kaada pasta lävikköön ja valuta vedet pois. Kaada pasta takaisin kattilaan ja kaada kastike pastan päälle. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja sekoita kunnolla. Annostele pasta lautaselle tai vadille ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!