Torttukakku

Sekä rapea että pehmeä.

1 kakkuun

  • 50 g pehmeää margariinia
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl maitoa

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, mielellään pieni.

2. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele taikinaan. Lisää viimeiseksi maito.

3. Levitä taikina vuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Kääntele varovaisesti mukaan jauhetut pähkinät, levitä marenkitaikina kakulle.

4. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.