Torttukakku
Julkaistu
Sekä rapea että pehmeä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 50 g pehmeää margariinia
- 1 ½ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl maitoa
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, mielellään pieni.
2. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele taikinaan. Lisää viimeiseksi maito.
3. Levitä taikina vuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Kääntele varovaisesti mukaan jauhetut pähkinät, levitä marenkitaikina kakulle.
4. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka