Tortellinit ricotta-pähkinäkastikkeessa
Tässä pastaohje, joka kuuluu ehdottomasti juuston rakastajien repertuaariin.Juustotäytteiset tortellinit yhdistettynä suussa sulavaan pähkinäiseen ricotta-juustokastikkeeseen vievät kielen mennessään. Kokonaisuuden kruunaa vielä hyöyryävän annoksen päälle ripoteltava parmesaanijuusto.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g tuoreita juustotäytteisiä tortellineja
- 250 g saksanpähkinöitä
- 3 dl ruokakermaa
- 3 dl vettä
- 1 dl ricotta-juustoa
- 1 kerä rosésalaattia
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön. Pane saksanpähkinät uunipellille ja paahda uunissa 20 minuuttia, sekoittele muutaman kerran.
2. Kuumenna yhdessä ricotta ja kerma miedolla lämmöllä, kunnes ensimmäiset pulpahdukset näkyvät. Mausta suolalla ja pippurilla ja murskaa sekaan puolet pähkinöistä. Kääntele kastikkeeseen rosésalaatti.
3. Tarjoile juurikeitetty pasta kastikkeen kanssa. Ripottele päälle runsaasti parmesaania ja loput pähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti