Top Chef Mexican Burger
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676430/landscape16_9/515/290/9310dab321a0ddbcd8438dd380bdc84f/hV/ederburger-11407.jpg)
Top Chef 2013 neljännen jakson tulikokeessa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa nopeaa arkiruokaa 10 eurolla. Pudotushaasteessa kilpailijat osallistuivat Ravintolapäivään, voittajaksi nousi Ederin hampurilainen.
Ederin Burger-pihvi - ravintolapäivä satsi
- 1 kg naudan jauhelihaa
- 1 kg possun jauhelihaa
- 0,5 kg entrecôte-jauhelihaa
- 8 kananmunaa
- 50 g suolaa
- 120 g korppujauhoja
- 3 tl paprikajauhoa
- 4 tl worchester-kastiketta
- 1 pnt persiljaa
Lisäksi
- Hamurilaissämpylät
- Chilimajoneesia
- Guacamolea
- Savutomaattiketsuppia
Valmistusohje
Pihvi:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Tee massasta 150 g pihvejä ja grillaa kuumalla grillipannulla 3-4 min molemmilta puolilta.
Tarjoa Mexican burger chilimajoneesin, savutomaattiketsupin ja meksikolaisen guacamolen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka