Top Chef Mexican Burger

Top Chef 2013 neljännen jakson tulikokeessa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa nopeaa arkiruokaa 10 eurolla. Pudotushaasteessa kilpailijat osallistuivat Ravintolapäivään, voittajaksi nousi Ederin hampurilainen.

Ederin Burger-pihvi - ravintolapäivä satsi

  • 1 kg naudan jauhelihaa
  • 1 kg possun jauhelihaa
  • 0,5 kg entrecôte-jauhelihaa
  • 8 kananmunaa
  • 50 g suolaa
  • 120 g korppujauhoja
  • 3 tl paprikajauhoa
  • 4 tl worchester-kastiketta
  • 1 pnt persiljaa

Lisäksi

  • Hamurilaissämpylät
  • Chilimajoneesia
  • Guacamolea
  • Savutomaattiketsuppia

Valmistusohje

Pihvi:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Tee massasta 150 g pihvejä ja grillaa kuumalla grillipannulla 3-4 min molemmilta puolilta.

Tarjoa Mexican burger chilimajoneesin, savutomaattiketsupin ja meksikolaisen guacamolen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!