Top Chef Mexican Burger
Julkaistu
Top Chef 2013 neljännen jakson tulikokeessa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa nopeaa arkiruokaa 10 eurolla. Pudotushaasteessa kilpailijat osallistuivat Ravintolapäivään, voittajaksi nousi Ederin hampurilainen.
Ederin Burger-pihvi - ravintolapäivä satsi
- 1 kg naudan jauhelihaa
- 1 kg possun jauhelihaa
- 0,5 kg entrecôte-jauhelihaa
- 8 kananmunaa
- 50 g suolaa
- 120 g korppujauhoja
- 3 tl paprikajauhoa
- 4 tl worchester-kastiketta
- 1 pnt persiljaa
Lisäksi
- Hamurilaissämpylät
- Chilimajoneesia
- Guacamolea
- Savutomaattiketsuppia
Valmistusohje
Pihvi:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Tee massasta 150 g pihvejä ja grillaa kuumalla grillipannulla 3-4 min molemmilta puolilta.
Tarjoa Mexican burger chilimajoneesin, savutomaattiketsupin ja meksikolaisen guacamolen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti