Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tonnikala-juustotorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana suolainen tonnikala-juustotorttu sipulilla, paprikalla ja oliiveilla höystettynä tuo veden kielelle. Piirakka kruunautuu kermaviiliseoksella.

Pohja

  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 pieni paprika kuutioina
  • 1 dl mustia oliiveja viipaleina
  • 1 prk tonnikalaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Kermaviiliseos

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja tai maissijauhoja
  • vuoan voiteluun 0,5 rkl voita tai margariinia

Valmistusohje

Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka margariinilla.

Laita kulhoon pehmeä rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita kädellä pehmeän rasva kuivien aineiden joukkoon.

Painele taikina voideltuun vuokaan käsillä niin että painelet taikinaa noin kahden senttimetrin verran reunoille. Kasta käsiä välillä kylmässä vedessä niin saat hyvin taikinan levittymään. Laita vuoka kylmään.

Valmista täyte. Kuullota öljyssä purjosipuli, valkosipuli, paprika ja oliivit. Sekoita joukkoon tonnikala ja mausteet.

Sekoita kermaviili, suola ja pippuri, kananmunat, juustoraaste ja vehnäjauhot.

Ota pohja kylmästä ja levitä täyte päälle. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.

Laita uuniin 180 asteiseen uuniin ja paista 40 minuuttia kunnes torttu on kypsä.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nauti raikkaan salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin pienet sienipiiraatVihannespiirakkaPekoni-viikunamuffinitLohi-fetapiirasThaimaalaiset broileripiiraatHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
Suolaiset piirakatSuolaiset leivonnaisetGoGreenVideoreseptitLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi