Tonnikala-juustotorttu

Ihana suolainen tonnikala-juustotorttu sipulilla, paprikalla ja oliiveilla höystettynä tuo veden kielelle. Piirakka kruunautuu kermaviiliseoksella.

Pohja

  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 pieni paprika kuutioina
  • 1 dl mustia oliiveja viipaleina
  • 1 prk tonnikalaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Kermaviiliseos

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja tai maissijauhoja
  • vuoan voiteluun 0,5 rkl voita tai margariinia

Valmistusohje

Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka margariinilla.

Laita kulhoon pehmeä rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita kädellä pehmeän rasva kuivien aineiden joukkoon.

Painele taikina voideltuun vuokaan käsillä niin että painelet taikinaa noin kahden senttimetrin verran reunoille. Kasta käsiä välillä kylmässä vedessä niin saat hyvin taikinan levittymään. Laita vuoka kylmään.

Valmista täyte. Kuullota öljyssä purjosipuli, valkosipuli, paprika ja oliivit. Sekoita joukkoon tonnikala ja mausteet.

Sekoita kermaviili, suola ja pippuri, kananmunat, juustoraaste ja vehnäjauhot.

Ota pohja kylmästä ja levitä täyte päälle. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.

Laita uuniin 180 asteiseen uuniin ja paista 40 minuuttia kunnes torttu on kypsä.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nauti raikkaan salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!