Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattirisottoa ja grillattuja papuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Risoton valmistaminen vaatii jonkin verran aikaa. Riisi keitetään niin, että siinä on hieman napakkuutta jäljellä, mutta risotosta tulee silti ihanan kermainen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl arborioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 rkl voita
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen jauhettua pippuria

Tarjoiluun

  • grillattuja papuja
  • saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Hienonna salotit ja valkosipulinkynsi. Paista salotteja, valkosipulia ja laakerinlehteä oliiviöljyssä.

2. Lisää riisi ja paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyree. Kaada mukaan viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää lientä vähän kerrallaan, samalla sekoitellen. Keitä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on hieman napakkuutta. Poimi laakerinlehti kattilasta.

3. Paloittele tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Ota kattila liedeltä, kääntele mukaan parmesaani ja voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile grillattujen papujen ja saksanpähkinöiden kera.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaThai-maustettu kanapataKasvisrisottoRisotto ja vihreät vihanneksetTalon risottoVihannesrisotto valkosipulin kera
KasvisrisottoPastat ja nuudelitKananmunatonKasvisruokaPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto