Tomaattirisottoa ja grillattuja papuja

Risoton valmistaminen vaatii jonkin verran aikaa. Riisi keitetään niin, että siinä on hieman napakkuutta jäljellä, mutta risotosta tulee silti ihanan kermainen.

Neljälle

  • 2 dl arborioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 rkl voita
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen jauhettua pippuria

Tarjoiluun

  • grillattuja papuja
  • saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Hienonna salotit ja valkosipulinkynsi. Paista salotteja, valkosipulia ja laakerinlehteä oliiviöljyssä.

2. Lisää riisi ja paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyree. Kaada mukaan viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää lientä vähän kerrallaan, samalla sekoitellen. Keitä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on hieman napakkuutta. Poimi laakerinlehti kattilasta.

3. Paloittele tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Ota kattila liedeltä, kääntele mukaan parmesaani ja voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile grillattujen papujen ja saksanpähkinöiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!