Mainos
Mainos

Tarjoile piiras brunssina, tai seisovassa pöydässä, tai eväsretkellä. Valmiiksi kaltattuja tomaatteja löytyy myös säilykkeenä, käytä niitä jos haluat säästää aikaa.

6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 6-8 tomaattia, kaltattuja ja kuorittuja
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl murustettua rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • 150 g kassleria pieninä kuutioina
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna tomaatit karkeasti. Paista sipulit öljyssä, lisää tomaatit, tomaattipyree ja mausteet. Keitä hiljalleen ilman kantta kunnes seos sakenee.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ripottele puolet juustosta piiraskuorelle, kaada täyte sen päälle, ripottele päälle kassler ja lopuksi loput juustosta.

6. Koristele halutessasi ylijäämätaikinasta tekemilläsi lehdillä. Penslaa munalla ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.