Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattipiiras kasslerilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 6-8 tomaattia, kaltattuja ja kuorittuja
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl murustettua rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • 150 g kassleria pieninä kuutioina
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna tomaatit karkeasti. Paista sipulit öljyssä, lisää tomaatit, tomaattipyree ja mausteet. Keitä hiljalleen ilman kantta kunnes seos sakenee.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ripottele puolet juustosta piiraskuorelle, kaada täyte sen päälle, ripottele päälle kassler ja lopuksi loput juustosta.

Tarjoile piiras brunssina, tai seisovassa pöydässä, tai eväsretkellä. Valmiiksi kaltattuja tomaatteja löytyy myös säilykkeenä, käytä niitä jos haluat säästää aikaa.

6. Koristele halutessasi ylijäämätaikinasta tekemilläsi lehdillä. Penslaa munalla ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasJauhelihapiirakka jogurtillaPaahtopaistipiirasTomaattipiirasPiiras sieni-vihannestäytteelläJuhlava kanapiiras
LihapiirakkaLiharuokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Jauhelihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 22.12.202013:29
    Jouluruoka

    Joulukinkku-empanadas

  • 19.11.201820:52
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

  • 05.09.201710:20
    Jauhelihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lammaspaimenen piiras