Tomaattipiiras kasslerilla

Tarjoile piiras brunssina, tai seisovassa pöydässä, tai eväsretkellä. Valmiiksi kaltattuja tomaatteja löytyy myös säilykkeenä, käytä niitä jos haluat säästää aikaa.

Ainekset

  • 6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 6-8 tomaattia, kaltattuja ja kuorittuja
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl murustettua rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • 150 g kassleria pieninä kuutioina
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna tomaatit karkeasti. Paista sipulit öljyssä, lisää tomaatit, tomaattipyree ja mausteet. Keitä hiljalleen ilman kantta kunnes seos sakenee.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ripottele puolet juustosta piiraskuorelle, kaada täyte sen päälle, ripottele päälle kassler ja lopuksi loput juustosta.

6. Koristele halutessasi ylijäämätaikinasta tekemilläsi lehdillä. Penslaa munalla ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!