Julkaistu
Tomaattinen kalapata on hyvää arkiruokaa. 22.4.2014. Tällä viikolla Makuja-osiossa kokkaa Antto Melasniemi.
Ainekset neljälle
- 1 purkki hyvää tomaattimurskaa
- 4 isoa kypsää tomaattia
- 1 shalottisipuli
- 1 valkosipuli
- 100 grammaa pinaattia
- 1/2 fenkoli
- hieman mietoa chiliä
- 1 aniksen siemen
- 8 fenkolin siementä
- hyppysellinen sahramia
- lehtipersiljaa
- tilkka valkoviiniä
- 1/2 kiloa Sinisimpukoita
- oliiviöljyä
- suolaa
- valkopippuria
- 400 grammaa vaaleaa kiinteälihaista kalafilettä, esim kuhaa tai haukea.
Valmistusohje
Pilko sipulit ja chili. Kuullota tilkassa öljyä,
Lisää tomaatttimurska ja puolitetut tomaatit
lisää mausteet ja tilkka valkoviiniä.
keitä noin 20 minuuttia
Lisää hienoksi pilkottu fenkoli, kala ja kokonaiset simpukat.
keitä noin 3 minuuttia kunnes kala on kypsää ja simpukat auenneet. Poista auekeamattomat simpukat.
Mausta suolalla ja lisää pinaati sekä pilkottu lehtipersilja,
Tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan