Tomaattinen possupata
Miltä maistuisi espanjalainen vahva lihapata? Se sisältää sekä lihaa, makkaraa että vihanneksia. Espanjalaiseen tapaan pata tarjoiltaisiin rasvakeitettyjen perunoiden eli ranskisten kera, mutta meillä varmasti keitetty peruna tai riisi käyvät yhtä hyvin.
Neljälle
- 800 g sianlihaa patapaloina
- 1 sipuli
- 2 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 chorizo-makkara
- 1 tl hienonnettu pimento (chili)
- 150 g herneitä
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää liha, kääntele ja kaada päälle tomaattimurskat. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pataa kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin tunti.
2. Lisää viini ja keitä ilman kantta, niin että viini imeytyy. Leikkaa chorizon viipaleiksi ja lisää yhdessä pimentosilpun kanssa. Keitä vielä 15-20 minuuttia.
3. Kun 5 minuuttia keittoaikaa on jäljellä, on herneiden lisäämisen aika. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa