Tomaattinen possupata
Miltä maistuisi espanjalainen vahva lihapata? Se sisältää sekä lihaa, makkaraa että vihanneksia. Espanjalaiseen tapaan pata tarjoiltaisiin rasvakeitettyjen perunoiden eli ranskisten kera, mutta meillä varmasti keitetty peruna tai riisi käyvät yhtä hyvin.
Neljälle
- 800 g sianlihaa patapaloina
- 1 sipuli
- 2 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 chorizo-makkara
- 1 tl hienonnettu pimento (chili)
- 150 g herneitä
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää liha, kääntele ja kaada päälle tomaattimurskat. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pataa kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin tunti.
2. Lisää viini ja keitä ilman kantta, niin että viini imeytyy. Leikkaa chorizon viipaleiksi ja lisää yhdessä pimentosilpun kanssa. Keitä vielä 15-20 minuuttia.
3. Kun 5 minuuttia keittoaikaa on jäljellä, on herneiden lisäämisen aika. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki