11.2.2014. Hellapoliisi kinkku-pastakeitto lämmittää mukavasti talvipäivänä.
6-8 annosta
- 2-3 rkl öljyä
- 1 paprika
- ½ punainen chilipaprika
- 200 g purjosipulia
- n. 3 rkl tacomaustetta
- 1 ½ l vettä
- 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
- 400 g tomaattimurskaa
- 400/225 g Kidneypapuja, valutettuna
- n. 200 g rakettispagettia tai muuta pientä pastaa
- 200-300 g maissinjyvä (säilyke valutettuna tai pakaste)
- 300 g palvikinkkua, palana
- mustapippuria myllystä
- (suolaa tarvittaessa)
- 1 ruukku korianteria
Lisäksi
- smetanaa tai ranskankermaa
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon paprikasuikaleet ja hienonnettu chilipaprika.
Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan.
Kääntele joukkoon tacomauste ja kaada päälle vesi ja liemikuutiot.
Lisää tomaattimurska, valutetut Kidney-pavut, rakettispagetti ja maissinjyvät.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Leikkaa palvikinkku suikaleiksi ja lisää keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Tarkista pastan kypsyys ja maku.
Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää tarvittaessa suolaa.
Silppua sekaan korianteria.
Tarjoa seuraksi smetanaa tai ranskankermaa.
Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka