Tomaattinen kalkkunaviillokki
Tämä helppotekoinen ja maukas ruoka valmistuu perunoiden kiehuessa. Kalkkunan voi vaihtaa broileriksi tai porsaanfileeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g kalkkunanfileetä
- 50 g voita
- 3 dl valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kanalientä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 12 kevätsipulia tai 24 pikkusipulia
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Paloittele kalkkunanliha ja kuullota nopeasti kullanruskeaksi voissa.
2. Kaada päälle viini ja puserra joukkoon valkosipuli. Lisää suolaa, pippuria, tomaattipyree ja kanaliemi. Nesteen tulee juuri ja juuri peittää liha. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
3. Huuhtele ja paloittele herkkusienet, paista ne voissa ja lisää lihan joukkoon. Kuori ja keitä pikkusipulit suolavedessä ja lisää ne sitten viillokkiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile viillokki keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan