Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaatti-pekonipasta

Julkaistu 27.02.2013 16:08

Ainekset

  • n. 400 g kuivapastaa
  • n. 170 g pekonia
  • 1–2 valkosipulikynttä
  • 2–3 salottisipulia
  • 4–6 tomaattia
  • 1 ½ dl valkoviiniä (punaviinikin käy)
  • suolaa ja mustapippuria
  • (tuoretta basilikaa & oliiviöljyä)

Valmistusohje

Laita pastan keitinvesi lämpenemään, muista suola. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä. Hienonna sillä välin valkosipulikynnet ja salottisipulit. Kun pekoni on saanut hieman väriä, lisää sipulit ja paista pehmeiksi edelleen miedolla lämmöllä. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Kaada viini pannuun ja kiehauta. Lisää joukkoon tomaattipalat, mausta suolalla ja mustapippurilla. Käännä liesi pienelle teholle. Tässä vaiheessa pastaveden pitäisi kiehua.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmis ja olet kaatanut keitinveden pois, yhdistä kastike välittömästi pastaan. Jos haluat, voit lisätä pastan päälle tuoretta basilikaa ja erittäin hyvää oliiviöljyä. Tämä on maukas ja helppo pikapasta!

Lisää aiheesta:

Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaGluteeniton penne all´ArrabbiataConchiglioni alle lammas & ricottaMoussaka juurisellerilläKolme helppoa pastakastikettaJauhelihalla täytetty conchigiale
Pasta carbonaraTop 20 pastatsemperpastatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella