Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

Ainekset

  • 1 ranskanleipä tai vastaavan kokoinen leipä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 mozzarellapalloa
  • ruukku tuoretta basilikaa tai rucolaa
  • 6 tomaattia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa ranskanleivästä vaakatasossa kolme noin 1,5 cm paksua viipaletta. Sekoita hienonnettu valkosipuli oliiviöljyn joukkoon. Penslaa leivät öljyllä ja paahda ne uunissa 190 asteessa noin 3-5 minuuttia. Siivuta tomaatit ja mozzarellat ja lado ne leiville limittäin. Laita leivät takaisin uuniin noin 8 minuutiksi grillivastuksella tai kunnes juusto alkaa sulaa. Ota leivät uunista ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Viimeistele tuoreella rucolalla tai basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.