Tomaatti-herkkusienipasta
Makuja-kokki Henri Alén valmistaa maukkaan ja helppovalmisteisen pastan. Pekoni ja punaviini antavat pastalle ytyä ja tomaatti ja rosmariini pirteyttä.
Ainekset
- 400 g spaghettia tai tagliatellea
- 4 siivua pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rasia herkkusieniä
- 1,5 dl punaviiniä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 tl hienonnettua rosmariinia
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl parmesan-raastetta
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Siivuta herkkusienet. Kuullota ainekset hienonnetun pekonin kanssa kattilassa.
Kun raaka-aineet ovat ruskistuneet hieman lisää mukaan punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää mukaan tomaattimurska ja rosmariinit.
Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja tarjoile keitetyn pastan ja raastetun parmesanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen