Tomaatti-herkkusienipasta
Makuja-kokki Henri Alén valmistaa maukkaan ja helppovalmisteisen pastan. Pekoni ja punaviini antavat pastalle ytyä ja tomaatti ja rosmariini pirteyttä.
Ainekset
- 400 g spaghettia tai tagliatellea
- 4 siivua pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rasia herkkusieniä
- 1,5 dl punaviiniä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 tl hienonnettua rosmariinia
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl parmesan-raastetta
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Siivuta herkkusienet. Kuullota ainekset hienonnetun pekonin kanssa kattilassa.
Kun raaka-aineet ovat ruskistuneet hieman lisää mukaan punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää mukaan tomaattimurska ja rosmariinit.
Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja tarjoile keitetyn pastan ja raastetun parmesanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut