Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaatti-herkkusienipasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Henri Alén valmistaa maukkaan ja helppovalmisteisen pastan. Pekoni ja punaviini antavat pastalle ytyä ja tomaatti ja rosmariini pirteyttä.

Ainekset

  • 400 g spaghettia tai tagliatellea
  • 4 siivua pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 tl hienonnettua rosmariinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl parmesan-raastetta

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Siivuta herkkusienet. Kuullota ainekset hienonnetun pekonin kanssa kattilassa.

Kun raaka-aineet ovat ruskistuneet hieman lisää mukaan punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää mukaan tomaattimurska ja rosmariinit.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja tarjoile keitetyn pastan ja raastetun parmesanin kanssa.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen tatti-poropastaKanapata MarengoTonnikala-pennevuokaSamin lempiresepti: BolognesekastikeTorvisieni-pekonipastaPastaa, tuoreita sieniä ja lihasuikaleita sinappi-kermakastikkeessa
SienipastaMakujaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienipasta
  • 03.09.202113:16
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienet

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta

  • 05.10.201708:23
    Sienisato

    Kaupungin paras sienipasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pastaa sienien ja pinaattisalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa korvasienikastikkeen kera