Tomaatti-anjovisleipäpizza
Makuja-kokki Henri Alén valmistaa hiihtolomalaisten iloksi tomaatti-anjovisleipäpizzoja. Rapeiden pizzaleipien seuraksi sopii raikas salaatti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 ranskanleipä
- 8 pientä anjovisfilettä
- 5 luumutomaattia
- 1 punasipuli
- 2 rkl oliivirenkaita
- 2 dl raastettua juustoa
- tuoretta basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 ruukku jääsalaattia ja lollo-rosso salaattia
Valmistusohje
Leikkaa ranskanleivästä pitkittäissuunnassa noin puolentoista sentin paksuisia siivuja. Paahda leivät uunissa grillivastuksilla tai nopeasti pellillä öljyssä kullanruskeiksi. Aseta paahdetut leivät uunipellille.
Viipaloi tomaatit ja punasipuli ja asettele ne tasaisesti leiville. Lisää muutama anjovisfilee ja ripottele oliivit niiden päälle. Hienonna basilika ja valkosipuli ja sekoita ne juustoraasteen joukkoon. Ripottele seosta tasaisesti leiville ja paista 210-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, tai kunnes juustoraaste on kullanruskeaa.
Tarjoile leivät raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti