Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaatti-anjovisleipäpizza

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Henri Alén valmistaa hiihtolomalaisten iloksi tomaatti-anjovisleipäpizzoja. Rapeiden pizzaleipien seuraksi sopii raikas salaatti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 ranskanleipä
  • 8 pientä anjovisfilettä
  • 5 luumutomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliivirenkaita
  • 2 dl raastettua juustoa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku jääsalaattia ja lollo-rosso salaattia

Valmistusohje

Leikkaa ranskanleivästä pitkittäissuunnassa noin puolentoista sentin paksuisia siivuja. Paahda leivät uunissa grillivastuksilla tai nopeasti pellillä öljyssä kullanruskeiksi. Aseta paahdetut leivät uunipellille.

Viipaloi tomaatit ja punasipuli ja asettele ne tasaisesti leiville. Lisää muutama anjovisfilee ja ripottele oliivit niiden päälle. Hienonna basilika ja valkosipuli ja sekoita ne juustoraasteen joukkoon. Ripottele seosta tasaisesti leiville ja paista 210-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, tai kunnes juustoraaste on kullanruskeaa.

Tarjoile leivät raikkaan salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Grillatut bruschettatTomaatti-mozzarella-leipäpitsaQuesadilloja, mozzarellaa ja herkkusieniäTäytetyt munakoisorullatGratinoitu vuohenjuustokrutonkiGratinoituja vihanneksia juuston kera
PizzaKananmunatonMakujaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)