Tofu-riisipastakeitto
Hellapoliisin tofu-riisipastakeitto sopii loistavasti lounaalle.
2 annosta
- 1 l vettä
- 1 ½ kasvisliemikuutiota
- 125 g riisipastaa+ vettä liotukseen
- tilkka öljyä
- 200 g marinoitua tofua
- pieni pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1–2 sipulia ohuina viipaleina
- 2-4 rkl kuivattua merilevää
Valmistusohje
Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta. Laita riisipasta kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät reilusti. Kuumenna öljy pannulla ja kuutioi tofu. Laita tofu kuumalle pannulle. Lisää hienonnettua chiliä ja valkosipulia. Paista käännellen, kunnes tofu on kauniin värinen. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai renkaiksi. Valuta riisipasta ja kasta se kiehuvan kuumaan kasvisliemeen. Jaa pasta syvien annoskulhojen pohjalle. Kaada päälle kasvisliemi ja ripottele pinnalle merilevä, tofukuutiot ja sipuliviipaleet tai –renkaat. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka