Tofu-riisipastakeitto
Hellapoliisin tofu-riisipastakeitto sopii loistavasti lounaalle.
2 annosta
- 1 l vettä
- 1 ½ kasvisliemikuutiota
- 125 g riisipastaa+ vettä liotukseen
- tilkka öljyä
- 200 g marinoitua tofua
- pieni pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1–2 sipulia ohuina viipaleina
- 2-4 rkl kuivattua merilevää
Valmistusohje
Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta. Laita riisipasta kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät reilusti. Kuumenna öljy pannulla ja kuutioi tofu. Laita tofu kuumalle pannulle. Lisää hienonnettua chiliä ja valkosipulia. Paista käännellen, kunnes tofu on kauniin värinen. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai renkaiksi. Valuta riisipasta ja kasta se kiehuvan kuumaan kasvisliemeen. Jaa pasta syvien annoskulhojen pohjalle. Kaada päälle kasvisliemi ja ripottele pinnalle merilevä, tofukuutiot ja sipuliviipaleet tai –renkaat. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka