Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiramisu ja paahdettu nektariinisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 rkl sirotesokeria
  • ½ dl kylmää kahvia
  • 1 tuplaespresso
  • 3 cl Kahlua-kahvilikööriä
  • 3 cl marsala-viiniä
  • 25-30 savoiardi-keksejä
  • kaakaojauhetta

Nektariinisalaatti

  • 4 puolikypsää nektariinia
  • 2-3 rkl tomusokeria
  • 6 cl Passoa-likööriä
  • 1 limetin raastettu kuori

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita keltuaisseos mascarponejuustoon. Sekoita yhteen hienosokeri, kahvi, espresso, Kahlua ja marsala-viini pienessä kulhossa. Mausta mascarponeseos 1-2 ruokalusikallisella kahviseosta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele juustoseokseen.

2. Kasta savoiardikeksejä jäljellä olevassa kahvisekoituksessa yksi kerrallaan ja vain puoliväliin keksiä. Lado keksit vuoan pohjalle. Käännä ne aina niin, että kastettu puoli tulee vastapäätä edellistä keksiä. Keksejä pitää olla niin monta, että ne peittävät vuoan pohjan. Peitä keksit mascarponetahnalla ja laita vuoka jääkaappiin, mielellään yön yli.

Klassinen, mahtavan ihana italialainen jälkiruoka saa tässä ohjeessa tasapainoa pirteistä hedelmämauista. Tiramisu maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa jo edellisenä päivänä.

3. Nektariinisalaatti: Laita uuni kuumimpaan asentoon ja grillivastus päälle. Halkaise nektariinit ja poista siemen. Laita puolikkaat kuoripuoli ylöspäin uunivuokaan ja sirottele päälle tomusokeria. Grillaa ylätasolla, kunnes kuoret alkavat irrota. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä. Kuori nektariinit ja leikkaa ne palasiksi, sekoita Passoa-liköörin, limetinkuoren ja tomusokeririppusen kanssa. Anna salaatin vetäytyä 30 minuuttia.

4. Puuteroi tiramisu ohuella kaakaopeitteellä ja leikkaa se annospaloihin ennen tarjoilua. Tarjoa sen kanssa nektariinisalaattia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pistamisu a la Fiskars, SoleKoko Suomi leipoo: High tea meets lakuKoko Suomi leipoo: Aamuauringon macaronkakkuKoko Suomi leipoo: Aperol spritz -leivosVilliyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivoksetJuustokakku ananas-mustapippuritäytteellä
TiramisuMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu
  • 20.3.09:37
    Viiden jälkeen

    Albinan pistaasitiramisu

  • 07.01.201920:51
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu

  • 14.12.201707:27
    Joulu

    Joulumisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmamisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Sydämellinen muromisu