Tiramisu amaretolla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654338/landscape16_9/515/290/562342ab8163b2d462f76c887d693262/Kl/tiramisu2-8729.jpg)
Perinteinen italialainen jäkiruoka, tiramisu, saa makua kahvista ja amaretosta. Savoiardi-keksien sijaan täyteläisen herkun perustaksi käy myös aivan tavallinen sokerikakkupohja.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 dl tomusokeria
- 250 g mascarpone-juustoa
- 0,5 pakettia savoiardi-keksejä
- vahvaa kahvia
- 1 rkl amarettoa
Valmistusohje
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla niin, että saat sileän rakenteen. Sekoita juusto sitten keltuais-sokerivaahtoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovaisesti juustoseokseen.
Asettele savoiardi-keksit tarjoiluastian pohjalle. Keksien sijaan voit käyttää myös sokerikakkupohjaa. Sekoita likööri kahviin ja lusikoi kahvi keksien päälle, jotta ne pehmenevät.
Kaada täyte kekseille, peitä astia ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka