Tiramisu amaretolla

Perinteinen italialainen jäkiruoka, tiramisu, saa makua kahvista ja amaretosta. Savoiardi-keksien sijaan täyteläisen herkun perustaksi käy myös aivan tavallinen sokerikakkupohja.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 0,5 pakettia savoiardi-keksejä
  • vahvaa kahvia
  • 1 rkl amarettoa

Valmistusohje

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla niin, että saat sileän rakenteen. Sekoita juusto sitten keltuais-sokerivaahtoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovaisesti juustoseokseen.

Asettele savoiardi-keksit tarjoiluastian pohjalle. Keksien sijaan voit käyttää myös sokerikakkupohjaa. Sekoita likööri kahviin ja lusikoi kahvi keksien päälle, jotta ne pehmenevät.

Kaada täyte kekseille, peitä astia ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja