Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiramisu (8-10 annosta)

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hemmottele itseäsi ja ystäviäsi suussa sulavalla tiramisulla, joka sopii niin jälkiruuaksi kuin kahvikupillisen kanssa nautittuna.

Ainekset

  • 16 kpl Savoiardi keksejä
  • 1,5 dl espresso kahvia
  • 1,5 dl vahvaa kahvia
  • 1,5 dl Marsala viiniä
  • 500 g mascarpone juustoa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 0,5 dl tummaa kaakoajauhetta

Valmistusohje

Sekoita kahvi ja marsala keskenään ja kostuta keksit nopeasti nesteessä. Lado ne tarjoiluvuoan pohjalle. Erottele kananmunista keltuaiset sekä valkuaiset ja vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaisvaahto mascarponejuustoon ja lisää varovasti joukkoon myös valkuaisvaahto. Halutessasi voit maustaa hieman myös juustoseosta marsalaviinillä.

Kaada kuohkea seos keksien päälle, tasoita pinta ja nosta vuoka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, jolloin pinta hyytyy ja maku tasaantuu. Koristele juuri ennen tarjoilua kaakaojauheella.

Pieni annos eli n. puoli desiä tiramisua sisältää n. 150 kcal.

100g annoskoko sisältää:

Energiaa 290 kcal

Proteiinia 7g (10 E%)

Hiilihydraatteja 13g (18 E%)

Kuitua 1,5g

Rasvaa 22g (68 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 9g (41% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 0,5g

Lisää aiheesta:

Runebergin mehevä kuivakakkuValkosuklaakiisseliSuklaamousse ja mansikkacarpaccioJuustokakku karvasmantelillaMustikkapiirakka ruistaikinallaPannukakku luksusversiona
TiramisuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu
  • 20.3.09:37
    Viiden jälkeen

    Albinan pistaasitiramisu

  • 07.01.201920:51
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu

  • 14.12.201707:27
    Joulu

    Joulumisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmamisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Sydämellinen muromisu