Tiramisu (8-10 annosta)

Hemmottele itseäsi ja ystäviäsi suussa sulavalla tiramisulla, joka sopii niin jälkiruuaksi kuin kahvikupillisen kanssa nautittuna.

Ainekset

  • 16 kpl Savoiardi keksejä
  • 1,5 dl espresso kahvia
  • 1,5 dl vahvaa kahvia
  • 1,5 dl Marsala viiniä
  • 500 g mascarpone juustoa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 0,5 dl tummaa kaakoajauhetta

Valmistusohje

Sekoita kahvi ja marsala keskenään ja kostuta keksit nopeasti nesteessä. Lado ne tarjoiluvuoan pohjalle. Erottele kananmunista keltuaiset sekä valkuaiset ja vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaisvaahto mascarponejuustoon ja lisää varovasti joukkoon myös valkuaisvaahto. Halutessasi voit maustaa hieman myös juustoseosta marsalaviinillä.

Kaada kuohkea seos keksien päälle, tasoita pinta ja nosta vuoka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, jolloin pinta hyytyy ja maku tasaantuu. Koristele juuri ennen tarjoilua kaakaojauheella.

Pieni annos eli n. puoli desiä tiramisua sisältää n. 150 kcal.

100g annoskoko sisältää:

Energiaa 290 kcal

Proteiinia 7g (10 E%)

Hiilihydraatteja 13g (18 E%)

Kuitua 1,5g

Rasvaa 22g (68 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 9g (41% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 0,5g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja