Timjamikeitto sienten kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656160/landscape16_9/515/290/3e34a723c12a68013adb8db9ccef2adc/Zb/931811-4749.jpg)
Tämä elegantti keitto saa mietoa ja selväpiirteistä makua molemmista sienilajeista. Muista vain, että korvasienet tulee ryöpätä kunnolla! Varminta on käyttää purkkikorvasieniä. Voit myös vaihtaa korvasienet herkkutattiin tai kantarelleihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 8 dl vasikanlientä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 300 g ryöpättyjä korvasieniä
- 3 tuoretta timjaminoksaa
- 3 dl kuohukermaa
- voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä vasikanliemi kerman ja timjamin kera. Lisää puolet voista, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Keitä korvasienet kahteen kertaan 10 minuuttia välillä vettä vaihtaen, huuhdo ryöpätyt sienet vielä huolellisesti. Paista sieniä voissa 5 minuuttia, suolaa ja pippuroi.
3. Asettele sienipaistos lämpimille lautasille ja kaada liemiseos päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka