Timjamikeitto sienten kera

Tämä elegantti keitto saa mietoa ja selväpiirteistä makua molemmista sienilajeista. Muista vain, että korvasienet tulee ryöpätä kunnolla! Varminta on käyttää purkkikorvasieniä. Voit myös vaihtaa korvasienet herkkutattiin tai kantarelleihin.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 8 dl vasikanlientä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 300 g ryöpättyjä korvasieniä
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä vasikanliemi kerman ja timjamin kera. Lisää puolet voista, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Keitä korvasienet kahteen kertaan 10 minuuttia välillä vettä vaihtaen, huuhdo ryöpätyt sienet vielä huolellisesti. Paista sieniä voissa 5 minuuttia, suolaa ja pippuroi.

3. Asettele sienipaistos lämpimille lautasille ja kaada liemiseos päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!