Timjamikeitto sienten kera

Tämä elegantti keitto saa mietoa ja selväpiirteistä makua molemmista sienilajeista. Muista vain, että korvasienet tulee ryöpätä kunnolla! Varminta on käyttää purkkikorvasieniä. Voit myös vaihtaa korvasienet herkkutattiin tai kantarelleihin.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 8 dl vasikanlientä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 300 g ryöpättyjä korvasieniä
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä vasikanliemi kerman ja timjamin kera. Lisää puolet voista, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Keitä korvasienet kahteen kertaan 10 minuuttia välillä vettä vaihtaen, huuhdo ryöpätyt sienet vielä huolellisesti. Paista sieniä voissa 5 minuuttia, suolaa ja pippuroi.

3. Asettele sienipaistos lämpimille lautasille ja kaada liemiseos päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja