Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tillimuhennettua perunaa ja béchamelkastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tillimuhennetussa perunassa on peruna ja kastike samassa. Tämä on klassinen lisuke silavamakkaralle ja riimisuolatulle lohelle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
  • 1 nippu tilliä

Béchamelkastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Laita kattila liedelle ja lisää maito samalla sekoittaen. Anna poreilla 10-15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, viipaloi varoen.

3. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen. Kaada kuuma kastike perunoiden päälle, sekoita varovaisesti käännellen. Anna kaiken lämmetä ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kevätsipulia juustokastikkeellaCrème VichyssoisePorsaanpata tillikastikkeellaMakkaraa ja kaalisalaattiaKanafileet pehmeällä currykastikkeellaGratinoitu perunasose
PerunatKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat