Tillimuhennettua perunaa ja béchamelkastike
Tillimuhennetussa perunassa on peruna ja kastike samassa. Tämä on klassinen lisuke silavamakkaralle ja riimisuolatulle lohelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 1 nippu tilliä
Béchamelkastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Laita kattila liedelle ja lisää maito samalla sekoittaen. Anna poreilla 10-15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, viipaloi varoen.
3. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen. Kaada kuuma kastike perunoiden päälle, sekoita varovaisesti käännellen. Anna kaiken lämmetä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka