Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tillilihaa lampaasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg lammasta patapaloina
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 keltasipuli
  • 50 g lanttua
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kermaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl etikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja paloittele porkkana, palsternakka, sipuli ja lanttu pienemmiksi paloiksi. Laita vihannekset kattilaan kylmään veteen yhdessä lihan, laakerinlehden ja valkopippurien kera, lisää puolet tillinvarsista. Säästä tillinkukinnot. Keitä pataa n. 1 ½ tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää sokeri, etikka ja loput tillinvarsista, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja hienonnetut tillinkukinnot.

3. Laita lihat takaisin pataan ja kuumenna ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaSahramikeitto simpukoillaPastaa villisikakastikkeessaMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretKermainen riistapannuNopea ranskalainen lihapata
LammaspataKananmunatonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tilliliha on vanhaa, kunnon kotiruokaa. Tässä olemme valmistaneet sitä nykyaikaisella tavalla, lopputuloksena on kevyt ja maukas ruoka. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew