Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Ota taikinasta yksi kolmasosa erilleen ja sekoita siihen salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos.
Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kumoamista.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös tiikerimuffineja: jaa vaaleaa taikina muffinivuokiin ja laita keskele tumma taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esimerkiksi pikkulusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.