Tiikerikakku ja -muffinit salmiakkiraidoin
Leivo isälle ta isoisälle tiikerikakku salmiakkiraidoilla. Helppo valmistusidea, jossa ei tarvitse vatkata taikinaa, sillä taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen.
Muffinit
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 2,5 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl kermaa, voi olla laktoositonta
- 3 kananmunaa
- 150 g juoksevaa margariinia (pullo)
- 1 dl appelsiinituoremehua
Raitoihin
- 3 rkl salmiakkikastiketta tai salmiakkijuomaa
- 1 dl salmiakkilakritseja pilkottuna tai turkinpippureita rouheena
Leivitykseen
- rasvaa
- korppujauhoja
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Ota taikinasta yksi kolmasosa erilleen ja sekoita siihen salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos.
Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kumoamista.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös tiikerimuffineja: jaa vaaleaa taikina muffinivuokiin ja laita keskele tumma taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esimerkiksi pikkulusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa