Thai-mausteinen broileri ja lasinuudelia
Aloita tämän ruoan teko panemalla broilerinlihat marinadiin yön yli. Muuten ruoka valmistuukin nopeasti. Tätä voi suositella vaikka perjantaiateriaksi, koska tyylikkään aterian teko ei vie tunteja.
Neljälle
- 250 g broilerisuikaleita
Marinadi
- 1 dl makeaa chilikastiketta (sweet chili)
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriraastetta
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl osterikastiketta
- suolaa ja valkopippuria
Nuudelit
- 300 g lasinuudeleita
- ½ purjoa
- 2 porkkanaa
- ½ punasipuli
- 100 g sokeriherneitä
- 1 punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Marinadi: Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita yhteen chilikastike, rypsiöljy, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu, soija ja osterikastike, suolaa ja pippuroi. Laita lihasuikaleet seokseen marinoitumaan yön yli.
2. Pane lasinuudelit likoamaan veteen. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja suikaloi porkkana ja punasipuli. Poista sokeriherneistä kovat kannat. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna wokkipannu ja paista broilerinsuikaleet nopeasti öljyssä. Kääntele joukkoon suikaloidut vihannekset. Valuta nuudelit lävikössä.
3. Kaada kerma lihojen ja vihannesten päälle pannuun, lisää nuudelit ja keitä vähän kokoon. Mausta tilkalla marinadia, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa