Texmex-pihvejä ja keltaista couscousta

Mausta jauhelihapihvit meksikolaisittain ja piristä couscous keltaisella kurkumalla. Lisänä maistuu tomaatti- tai salsakastike.

4 annosta

    Pihvit

    • 400 g naudan jauhelihaa
    • 2 rkl korppujauhoja
    • ½ dl maitoa
    • ½ sipuli
    • 2 tl Taco-mausteseosta
    • suolaa ja pippuria
    • voita paistamiseen

    Couscous

    • 5 dl kasvislientä
    • 350 g couscousta
    • 2 rkl voita
    • 1 tl kurkumaa

    Valmistusohje

    1. Pihvit: Anna korppujauhojen turvota maidossa vähintään 10 minuuttia. Hienonna puolikas sipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri sekä korppujauhoseos ja sipuli. Mausta Taco-mausteseoksella. Muotoile jauhelihataikinasta 8 tasakokoista pihviä ja paista ne voissa.

    2. Couscous: Kiehauta kasvisliemi ja mausta kurkumalla. Kaada kasvisliemi couscous-suurimoiden päälle ja jätä kannen alle turpoamaan viideksi minuutiksi. Nosta kansi, sekoita suurimoiden joukkoon voi ja kuohkeuta haarukalla.

    3. Tarjoa pihvien lisänä couscousta, kasviksia ja maun mukaan tomaatti- tai salsakastiketta.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja