Texmex-pihvejä ja keltaista couscousta
Mausta jauhelihapihvit meksikolaisittain ja piristä couscous keltaisella kurkumalla. Lisänä maistuu tomaatti- tai salsakastike.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
Pihvit
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja
- ½ dl maitoa
- ½ sipuli
- 2 tl Taco-mausteseosta
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Couscous
- 5 dl kasvislientä
- 350 g couscousta
- 2 rkl voita
- 1 tl kurkumaa
Valmistusohje
1. Pihvit: Anna korppujauhojen turvota maidossa vähintään 10 minuuttia. Hienonna puolikas sipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri sekä korppujauhoseos ja sipuli. Mausta Taco-mausteseoksella. Muotoile jauhelihataikinasta 8 tasakokoista pihviä ja paista ne voissa.
2. Couscous: Kiehauta kasvisliemi ja mausta kurkumalla. Kaada kasvisliemi couscous-suurimoiden päälle ja jätä kannen alle turpoamaan viideksi minuutiksi. Nosta kansi, sekoita suurimoiden joukkoon voi ja kuohkeuta haarukalla.
3. Tarjoa pihvien lisänä couscousta, kasviksia ja maun mukaan tomaatti- tai salsakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan