Tempurafriteerattu ravioli
Tämä alkuruoka vaatii jo hieman ruoanlaittotaitoa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla rohkeasti - vieraat ihastuvat takuulla! Reseptistä riittää alkuruoaksi neljälle, pääruoaksi kahdelle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
2 annosta
- 250 g tuoretta raviolia
- 30 g saksanpähkinöitä
- 30 g pinjansiemeniä
- gourmetsuolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 litra friteerausöljyä
- 50 g raastettua parmesaanijuustoa
Tempurataikina
- 2½ dl kylmää vettä
- 1 munankeltuainen
- 2½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Paahda saksanpähkinöitä ja pinjansiemeniä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Sekoita pähkinät oliiviöljyyn.
2. Tempurataikina: Sekoita munankeltuainen voimakkaasti vatkaten veteen. Sekoita joukkoon jauhot haarukalla ja vatkaa sen jälkeen taikina kiinteäksi. Kasta sitten raviolit seokseen niin, että ne peittyvät kokonaan. Kuumenna öljy kattilassa. Friteeraa kokeeksi pala vaaleaa leipää. Sen pitäisi paistua hitaasti kullanruskeaksi. Friteeraa ravioleja muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita.
3. Ripottele raviolin päälle gourmetsuolaa, parmesaaniraastetta ja pähkinäsekoitusta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti