Tempurafriteerattu ravioli

Tämä alkuruoka vaatii jo hieman ruoanlaittotaitoa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla rohkeasti - vieraat ihastuvat takuulla! Reseptistä riittää alkuruoaksi neljälle, pääruoaksi kahdelle.

2 annosta

  • 250 g tuoretta raviolia
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • 30 g pinjansiemeniä
  • gourmetsuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 litra friteerausöljyä
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa

Tempurataikina

  • 2½ dl kylmää vettä
  • 1 munankeltuainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda saksanpähkinöitä ja pinjansiemeniä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Sekoita pähkinät oliiviöljyyn.

2. Tempurataikina: Sekoita munankeltuainen voimakkaasti vatkaten veteen. Sekoita joukkoon jauhot haarukalla ja vatkaa sen jälkeen taikina kiinteäksi. Kasta sitten raviolit seokseen niin, että ne peittyvät kokonaan. Kuumenna öljy kattilassa. Friteeraa kokeeksi pala vaaleaa leipää. Sen pitäisi paistua hitaasti kullanruskeaksi. Friteeraa ravioleja muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3. Ripottele raviolin päälle gourmetsuolaa, parmesaaniraastetta ja pähkinäsekoitusta. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!