Täytetyt vasikankääryleet

Kinkku-paprikatäyte piristää mukavasti miedon makuista vasikanlihaa. Tarjoa lisänä pastaa ja salaattia.

4 annosta

  • 8 ohutta vasikan sisäpaistiviipaletta
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 100 g savukinkkua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl lihalientä
  • 50 g voita
  • 1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna kinkku. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se voissa kauniin kullanruskeaksi. Lisää korppujauhot, hienonnettu kinkku ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Mausta paistinviipaleet suolalla ja pippurilla. Pane kullekin viipaleelle ruokalusikallinen täytettä. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä ne hammastikulla. Kuumenna pannulla puolet voista ja ruskista kääryleet kauttaaltaan.

2. Pane loput täytteet uuninkestävään, kannelliseen vuokaan. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kääryleet kastikkeeseen.

3. Jaa jäljelle jäänyt voi pieniksi nokareiksi kääryleiden päälle. Ripottele pinnalle paprikajauhetta. Kypsennä uunin alatasolla 45 minuuttia. Valele käärylettä tarvittaessa lihaliemellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!