Täytetyt sipulit

Täytetyt sipulit sopivat hyvin grillipäivälliselle tai seisovaan pöytään. Ne voidaan myös täyttää kasviseoksella, jota löytyy myös valmiina säilykkeenä.

Neljälle-viidelle

  • 6 isoa keltasipulia tai hopeasipulia
  • 300 g sianjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl meiramia
  • ½ dl korppujauhoja + 1 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori sipulit ja keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

3. Koverra pois sisus, jätä pohja ehjäksi.

4. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi munanvalkuainen.

5. Täytä sipulit, laita ne uunivuokaan, penslaa vatkatulla munanvalkuaisella. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.