Täytetyt sipulit
Täytetyt sipulit sopivat hyvin grillipäivälliselle tai seisovaan pöytään. Ne voidaan myös täyttää kasviseoksella, jota löytyy myös valmiina säilykkeenä.
Neljälle-viidelle
- 6 isoa keltasipulia tai hopeasipulia
- 300 g sianjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl meiramia
- ½ dl korppujauhoja + 1 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori sipulit ja keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
3. Koverra pois sisus, jätä pohja ehjäksi.
4. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi munanvalkuainen.
5. Täytä sipulit, laita ne uunivuokaan, penslaa vatkatulla munanvalkuaisella. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa