Täytetyt sipulit
Julkaistu
Täytetyt sipulit sopivat hyvin grillipäivälliselle tai seisovaan pöytään. Ne voidaan myös täyttää kasviseoksella, jota löytyy myös valmiina säilykkeenä.
Neljälle-viidelle
- 6 isoa keltasipulia tai hopeasipulia
- 300 g sianjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl meiramia
- ½ dl korppujauhoja + 1 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori sipulit ja keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
3. Koverra pois sisus, jätä pohja ehjäksi.
4. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi munanvalkuainen.
5. Täytä sipulit, laita ne uunivuokaan, penslaa vatkatulla munanvalkuaisella. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka