Täytetyt sianlihakääryleet
Täytä kääryleet jauhelihalla ja luumuilla ja keittele kypsiksi maukkaassa luumukastikkeessa. Kiinnitä rullat hammastikuilla niin täyte pysyy paikallaan. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g vähärasvaista sianlapaa viipaleina
- 200 g sianjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- 250 g kivettömiä luumuja
- 1 ½ rkl voita
- 2 dl lihalientä
- 4 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
Kiinnitykseen
- hammastikkuja
Valmistusohje
1. Ota kolmannes luumuista sivuun ja hienonna ne. Sekoita hienonnetut luumut, jauheliha, kananmunat, maito, ½ tl suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria. Laita sianlihaviipaleet leikkuulaudalle ja jaa jauhelihaseos niiden päälle. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä jokainen kääryle parilla hammastikulla.
2. Ruskista voita padassa. Laita kääryleet pataan ja ruskista joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
3. Lisää loput luumut sekä kuohukerma pataan. Keitä kunnes kastike on sakeutunut. Poista hammastikut kääryleistä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka