Täytetyt sianlihakääryleet

Täytä kääryleet jauhelihalla ja luumuilla ja keittele kypsiksi maukkaassa luumukastikkeessa. Kiinnitä rullat hammastikuilla niin täyte pysyy paikallaan. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 500 g vähärasvaista sianlapaa viipaleina
  • 200 g sianjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 250 g kivettömiä luumuja
  • 1 ½ rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Kiinnitykseen

  • hammastikkuja

Valmistusohje

1. Ota kolmannes luumuista sivuun ja hienonna ne. Sekoita hienonnetut luumut, jauheliha, kananmunat, maito, ½ tl suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria. Laita sianlihaviipaleet leikkuulaudalle ja jaa jauhelihaseos niiden päälle. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä jokainen kääryle parilla hammastikulla.

2. Ruskista voita padassa. Laita kääryleet pataan ja ruskista joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.

3. Lisää loput luumut sekä kuohukerma pataan. Keitä kunnes kastike on sakeutunut. Poista hammastikut kääryleistä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.