Täytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunat
Ryynimakkara sopii muuhunkin kuin paistinpannulla paistettavaksi. Perunat ovat kuitenkin perinteinen ja ehdoton lisuke. Jos haluat lautaselle hieman lisää väriä ja makua, voit täyttää makkaran ja tarjota lisänä keitettyjä vihanneksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 ryynimakkaraa
Täyte
- ½ sipuli
- ½ dl säilöttyjä punajuuria kuutioina
- 1 suolakurkku
- ½ omena
- voita paistamiseen
Viipaleperunat
- 1 kg perunoita
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 1/4 purjo
Valmistusohje
1. Ryynimakkarat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa makkaroihin pitkittäin viilto ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Kuullota sipuli voissa. Lisää hienonnetun omenan joukkoon. Hienonna punajuuret ja suolakurkut ja sekoita sipuli-omenaseokseen. Lusikoi täyte makkaroiden päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
2. Viipaleperunat: Kuori ja viipaloi perunat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jätä sitten valumaan. Sulata voi. Sekoita voisulaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää maito vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon purjoviipaleet ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele lopuksi perunaviipaleet varovaisesti maitokastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan