Täytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunat
Ryynimakkara sopii muuhunkin kuin paistinpannulla paistettavaksi. Perunat ovat kuitenkin perinteinen ja ehdoton lisuke. Jos haluat lautaselle hieman lisää väriä ja makua, voit täyttää makkaran ja tarjota lisänä keitettyjä vihanneksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 ryynimakkaraa
Täyte
- ½ sipuli
- ½ dl säilöttyjä punajuuria kuutioina
- 1 suolakurkku
- ½ omena
- voita paistamiseen
Viipaleperunat
- 1 kg perunoita
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 1/4 purjo
Valmistusohje
1. Ryynimakkarat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa makkaroihin pitkittäin viilto ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Kuullota sipuli voissa. Lisää hienonnetun omenan joukkoon. Hienonna punajuuret ja suolakurkut ja sekoita sipuli-omenaseokseen. Lusikoi täyte makkaroiden päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
2. Viipaleperunat: Kuori ja viipaloi perunat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jätä sitten valumaan. Sulata voi. Sekoita voisulaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää maito vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon purjoviipaleet ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele lopuksi perunaviipaleet varovaisesti maitokastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta