Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 4 ryynimakkaraa

Täyte

  • ½ sipuli
  • ½ dl säilöttyjä punajuuria kuutioina
  • 1 suolakurkku
  • ½ omena
  • voita paistamiseen

Viipaleperunat

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1/4 purjo

Valmistusohje

1. Ryynimakkarat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa makkaroihin pitkittäin viilto ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Kuullota sipuli voissa. Lisää hienonnetun omenan joukkoon. Hienonna punajuuret ja suolakurkut ja sekoita sipuli-omenaseokseen. Lusikoi täyte makkaroiden päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

2. Viipaleperunat: Kuori ja viipaloi perunat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jätä sitten valumaan. Sulata voi. Sekoita voisulaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää maito vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon purjoviipaleet ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele lopuksi perunaviipaleet varovaisesti maitokastikkeeseen.

Ryynimakkara sopii muuhunkin kuin paistinpannulla paistettavaksi. Perunat ovat kuitenkin perinteinen ja ehdoton lisuke. Jos haluat lautaselle hieman lisää väriä ja makua, voit täyttää makkaran ja tarjota lisänä keitettyjä vihanneksia.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaSianlihalla täytetyt perunapullatNaudanpaisti kermakastikkeessaSmoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytitOmenasilakat perunamuusin kera
UunimakkaraLisäkeruoatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara
  • 03.04.202011:34
    Hellapoliisi

    Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Nopea makkarapannu

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa