Täytetyt punasipulit selleripohjalla

Sipulit soveltuvat hyvin täytettäviksi, tarjoile nämä lisukkeena. Punasipulit ovat juhlavimpia täytettäviä, mutta tavalliset keltasipulitkin käyvät yhtä hyvin.

Neljälle

  • 1 juuriselleri
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 4 punasipulia
  • 2 dl keitettyä ruokavehnää tai bulguria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl cashewpähkinöitä
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa juurisellerin keskeltä 4 kappaletta 1 cm paksuista viipaletta. Kuori viipaleet ja penslaa ne öljyllä. Grillaa niihin ruutukuvio grillipannulla ja paista ne sitten kypsäksi miedolla lämmöllä. Laita selleriviipaleet voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa sipuleihin ristiviillot lähes pohjaan asti ja avaa ne. Poista hieman keskustaa, jotta voit täyttää ne. Hienonna poistamasi sipulinsisus, kuori ja raasta valkosipuli ja hienonna pähkinät. Laita sipulit vuokaan. Sekoita sipulisilppu, ruokavehnä, valkosipuli, pähkinät ja persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Täytä sipulit ja paista uunissa 20 minuuttia.

3. Kuumenna kerma. Asettele selleriviipaleet neljälle lautaselle ja sipulit niiden päälle. Lusikoi päälle kermaa ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.