Täytetyt marsalavohvelit

Tämä on kokkikoulun ylikurssia. Marsalavohvelit friteerataan eikä tämä ole aloittelijan puuhaa, mutta haaste rohkealle ruokaharrastajalle. Ruostumattomia putkia, joiden päällä vohvelit paistetaan, saa erikoiskeittiötarvikeliikkeistä. Lopputulos on, ah, ihanaa!

Kuudelle

  • 1 ¾ dl jauhoja
  • 1 sitruuna
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl raakasokeria tai fariinisokeria
  • 30 g voita
  • 9 cm marsalaviiniä
  • öljyä friteeraukseen

Täyte

  • 500 g mascarponejuustoa
  • 250 g tomusokeria
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 30 g hienonnettua suklaata

Koristeluun

  • tuoreita hedelmiä
  • hienonnettuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Vohvelit: Sekoita jauhot, muna, sokeri, voi ja viini. Raasta sitruunankuori, mutta vain ohut, keltainen osa, ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki, kaulitse se sitten ohueksi ja päällystä ruostumattomat putket taikinalla, kiinnitä sauma veden avulla. Friteeraa kuumassa öljyssä, kunnes vohvelit ovat vaaleanruskeita. Nosta öljystä, ja poista vohvelit putkien ympäriltä vielä kuumina. Anna jäähtyä.

2. Sekoita mascarpone, tomusokeri, pähkinät ja suklaa täytteeksi ja täytä vohvelit varoen.

3. Asettele lautasille, koristele tuoreilla hedelmillä ja hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.