Täytetyt marsalavohvelit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673422/landscape16_9/515/290/ca0f7e26830700461c1432bea1771007/BK/893234-1214.jpg)
Tämä on kokkikoulun ylikurssia. Marsalavohvelit friteerataan eikä tämä ole aloittelijan puuhaa, mutta haaste rohkealle ruokaharrastajalle. Ruostumattomia putkia, joiden päällä vohvelit paistetaan, saa erikoiskeittiötarvikeliikkeistä. Lopputulos on, ah, ihanaa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 ¾ dl jauhoja
- 1 sitruuna
- 1 kananmuna
- 2 rkl raakasokeria tai fariinisokeria
- 30 g voita
- 9 cm marsalaviiniä
- öljyä friteeraukseen
Täyte
- 500 g mascarponejuustoa
- 250 g tomusokeria
- 50 g pistaasipähkinöitä
- 30 g hienonnettua suklaata
Koristeluun
- tuoreita hedelmiä
- hienonnettuja pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Vohvelit: Sekoita jauhot, muna, sokeri, voi ja viini. Raasta sitruunankuori, mutta vain ohut, keltainen osa, ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki, kaulitse se sitten ohueksi ja päällystä ruostumattomat putket taikinalla, kiinnitä sauma veden avulla. Friteeraa kuumassa öljyssä, kunnes vohvelit ovat vaaleanruskeita. Nosta öljystä, ja poista vohvelit putkien ympäriltä vielä kuumina. Anna jäähtyä.
2. Sekoita mascarpone, tomusokeri, pähkinät ja suklaa täytteeksi ja täytä vohvelit varoen.
3. Asettele lautasille, koristele tuoreilla hedelmillä ja hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka