Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt marsalavohvelit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuudelle

  • 1 ¾ dl jauhoja
  • 1 sitruuna
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl raakasokeria tai fariinisokeria
  • 30 g voita
  • 9 cm marsalaviiniä
  • öljyä friteeraukseen

Täyte

  • 500 g mascarponejuustoa
  • 250 g tomusokeria
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 30 g hienonnettua suklaata

Koristeluun

  • tuoreita hedelmiä
  • hienonnettuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Vohvelit: Sekoita jauhot, muna, sokeri, voi ja viini. Raasta sitruunankuori, mutta vain ohut, keltainen osa, ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki, kaulitse se sitten ohueksi ja päällystä ruostumattomat putket taikinalla, kiinnitä sauma veden avulla. Friteeraa kuumassa öljyssä, kunnes vohvelit ovat vaaleanruskeita. Nosta öljystä, ja poista vohvelit putkien ympäriltä vielä kuumina. Anna jäähtyä.

2. Sekoita mascarpone, tomusokeri, pähkinät ja suklaa täytteeksi ja täytä vohvelit varoen.

3. Asettele lautasille, koristele tuoreilla hedelmillä ja hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.

Tämä on kokkikoulun ylikurssia. Marsalavohvelit friteerataan eikä tämä ole aloittelijan puuhaa, mutta haaste rohkealle ruokaharrastajalle. Ruostumattomia putkia, joiden päällä vohvelit paistetaan, saa erikoiskeittiötarvikeliikkeistä. Lopputulos on, ah, ihanaa!

Lisää aiheesta:

Juustomuffinit siemenilläPäärynät pähkinäkastikkeellaPehmeät bataattikakkusetAmerikkalaiset suklaamurukeksitFriteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeellaBrutti ma buoni -keksejä eli herkkukeksirumiluksia
Makeat vohvelitKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat vohvelit
  • 30.06.202110:14
    Nopeat ja helpot

    Vohvelitaikina ja herkkuvohvelit: Katin ohjeella teet helpot vohvelit täytteineen

  • 16.01.201811:33
    Samassa liemessä

    Vissyvohvelit

  • 23.05.201714:58
    Makujen aamu

    Porkkanakakkuvohvelit ja kookoskermavaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kananmunattomat vohvelit hillolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Laktoosittomat ja kananmunattomat vohvelit