Täytetyt marsalavohvelit

Tämä on kokkikoulun ylikurssia. Marsalavohvelit friteerataan eikä tämä ole aloittelijan puuhaa, mutta haaste rohkealle ruokaharrastajalle. Ruostumattomia putkia, joiden päällä vohvelit paistetaan, saa erikoiskeittiötarvikeliikkeistä. Lopputulos on, ah, ihanaa!

Kuudelle

  • 1 ¾ dl jauhoja
  • 1 sitruuna
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl raakasokeria tai fariinisokeria
  • 30 g voita
  • 9 cm marsalaviiniä
  • öljyä friteeraukseen

Täyte

  • 500 g mascarponejuustoa
  • 250 g tomusokeria
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 30 g hienonnettua suklaata

Koristeluun

  • tuoreita hedelmiä
  • hienonnettuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Vohvelit: Sekoita jauhot, muna, sokeri, voi ja viini. Raasta sitruunankuori, mutta vain ohut, keltainen osa, ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki, kaulitse se sitten ohueksi ja päällystä ruostumattomat putket taikinalla, kiinnitä sauma veden avulla. Friteeraa kuumassa öljyssä, kunnes vohvelit ovat vaaleanruskeita. Nosta öljystä, ja poista vohvelit putkien ympäriltä vielä kuumina. Anna jäähtyä.

2. Sekoita mascarpone, tomusokeri, pähkinät ja suklaa täytteeksi ja täytä vohvelit varoen.

3. Asettele lautasille, koristele tuoreilla hedelmillä ja hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja