Täytetyt kuningataromenat

Sopivan kiinteät omenat sopivat tähän parhaiten.

6 kpl

  • 6 omenaa
  • 2 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 munankeltuainen + 1 rkl vettä penslaukseen
  • kidesokeria

Täyte

  • 6 rkl omenamehutiivistettä
  • 6 tl juoksevaa hunajaa
  • 6 tl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat, mutta jätä pohja ehjäksi.

2. Sulata voitaikinaa hieman ja kaulitse se molempiin suuntiin. Ota sentinlevyisiä suikaleita taikinapyörällä. Kääri suikaleet tiiviisti omenoiden ympärille ja paina kiinni.

3. Penslaa taikina munalla. Laita omenat pellille leivinpaperille.

4. Pistä jokaiseen omenaan nokare voita, täytä hunajalla ja omenamehulla.

5. Paista uunin keskitasolla kunnes omenat alkavat pehmetä. Ota pelti uunista nopeasti kun taikina alkaa saada väriä, ripottele päälle hieman sokeria. Paista kypsäksi. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja