Täytetyt kuningataromenat
Sopivan kiinteät omenat sopivat tähän parhaiten.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 kpl
- 6 omenaa
- 2 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 munankeltuainen + 1 rkl vettä penslaukseen
- kidesokeria
Täyte
- 6 rkl omenamehutiivistettä
- 6 tl juoksevaa hunajaa
- 6 tl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat, mutta jätä pohja ehjäksi.
2. Sulata voitaikinaa hieman ja kaulitse se molempiin suuntiin. Ota sentinlevyisiä suikaleita taikinapyörällä. Kääri suikaleet tiiviisti omenoiden ympärille ja paina kiinni.
3. Penslaa taikina munalla. Laita omenat pellille leivinpaperille.
4. Pistä jokaiseen omenaan nokare voita, täytä hunajalla ja omenamehulla.
5. Paista uunin keskitasolla kunnes omenat alkavat pehmetä. Ota pelti uunista nopeasti kun taikina alkaa saada väriä, ripottele päälle hieman sokeria. Paista kypsäksi. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan