Täytetty uunibroileri
Tämä herkku on todella helppo valmistaa, vaikka ei mitään pikaruokaa olekaan. Se on siis täydellinen valinta sunnuntaiaterialle, kun ruoan valmistumista voi seurata kotona muiden puuhien ohessa.
4 annosta
- 1 tuore broileri, 1½ kg
- öljyä
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 sipuli
- 12 valkosipulinkynttä
- 50 g tuoreita sieniä, esimerkiksi herkkusieniä
- voita paistamiseen
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 omena
- 2 munaa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 1 kg perunoita
Valmistusohje
1. Kuori perunat, leikkaa ne lohkoiksi ja pane kylmään veteen.
2. Hienonna paahtoleipä, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna sienet. Kuullota sipuli ja sienet voissa ja sekoita joukkoon leivänmurut. Hienonna persilja. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita persilja ja omenakuutiot sieni-leipäseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon, vatkaa ne ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada perunoiden vesi pois ja kuivaa perunalohkot pyyhkeellä. Voitele uuninkestävä vuoka ja pane perunalohkot siihen. Hiero broileriin suolaa ja pippuria ja nosta se vuokaan. Täytä broileri täytteellä ja paista uunissa tunti ja 10 minuuttia. Voitele öljyllä 20 minuutin välein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan