Täytetty uunibroileri

Tämä herkku on todella helppo valmistaa, vaikka ei mitään pikaruokaa olekaan. Se on siis täydellinen valinta sunnuntaiaterialle, kun ruoan valmistumista voi seurata kotona muiden puuhien ohessa.

4 annosta

  • 1 tuore broileri, 1½ kg
  • öljyä
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 sipuli
  • 12 valkosipulinkynttä
  • 50 g tuoreita sieniä, esimerkiksi herkkusieniä
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 omena
  • 2 munaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 1 kg perunoita

Valmistusohje

1. Kuori perunat, leikkaa ne lohkoiksi ja pane kylmään veteen.

2. Hienonna paahtoleipä, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna sienet. Kuullota sipuli ja sienet voissa ja sekoita joukkoon leivänmurut. Hienonna persilja. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita persilja ja omenakuutiot sieni-leipäseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon, vatkaa ne ja sekoita muiden ainesten joukkoon.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada perunoiden vesi pois ja kuivaa perunalohkot pyyhkeellä. Voitele uuninkestävä vuoka ja pane perunalohkot siihen. Hiero broileriin suolaa ja pippuria ja nosta se vuokaan. Täytä broileri täytteellä ja paista uunissa tunti ja 10 minuuttia. Voitele öljyllä 20 minuutin välein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!