Täytetty broileri
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677782/landscape16_9/515/290/78124358ce4c82b6a779cb42b7b0496f/Ir/tayettybroileri-2637.jpg)
Täyttämällä broilerin saat siitä erityisen mehevää ja maukasta. Laita mielellään perunat ja juurekset kypsymään linnun ympärille, niin saat samalla kokoaterian valmiiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 broileri, noin 1,2 kg
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 3 viipaletta valkoista leipää
- ½ dl maitoa
- 1 paketti pekonikuutioita
- 1 sipuli raastettuna
- 1 dl persiljasilppua
- 75 g maksapasteijaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri.
2. Leikkaa leivistä kuoret ja laita viipaleet turpoamaan maitoon. Sekoita leipämössö ja kaikki muut täytteen ainekset. Sekoita täyte tasaiseksi ja täytä lintu. Solmi paistolangalla aukot kiinni, niin että täyte pysyy paikoillaan.
3. Pane broileri uunivuokaan ja höylää sen päälle hieman kylmää voita. Paista se kypsäksi, noin tunti, kunnes lihaneste on läpinäkyvää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka