Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täysjyväleipä grahamjauhoista

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 l vettä
  • 22 dl grahamjauhoja
  • voita vuokiin

Valmistusohje

1. Voitele kaksi 1 ½ litran vetoista vuokaa ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä vesi 37-asteiseksi eli kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva kulhoon, lisää sokeri ja 1 ½ vedestä. Sekoita niin että hiiva liukenee, anna seoksen levätä 10 minuuttia. Lisää jauhot ja suola. Lisää sitten loput vedestä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Työstä (aika löysää) taikinaa puuhaarukalla vähintään 5 minuuttia.

2. Kaada taikina vuokiin ja anna kohota vedottomassa paikassa n. 20 minuuttia.

3. Paista toiseksi alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Kokeile tikulla, jonka tulee olla kuiva kun vedät ne leivistä, silloin ne ovat valmiita. Jos olet epävarma, kumoa leipä varoen vuoasta ja koputa pohjaa. Jos se kuulostaa ontolta, leipä on valmis. Anna leipien jäähtyä ritilällä leivinliinoihin käärittyinä.

Tämä on tiivis, hieman painava, karkea leipä, joka maistuu täysjyvältä. Se sopii hyvin niin voileiväksi kuin keittojen tai patojen kaveriksi, ja maistuu hyvältä myös sillin, savukalan tai voimakkaan juuston kera.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninRusinalimppuRapea maalaisleipäVaalea ruokaleipäYllätysleipäMaalaisleipä eteläeurooppalaisittain
LeipäKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä