Tattipolenta
Tämä Tattipolenta-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 1.1.2009.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g polenta jauhoja
- 1,5 l kasvislientä
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl Parmesan juusto raastetta
- Suolaa, valkopippuria
- 250 g tatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 1 oksa rosmariinia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi tai liemi ja lisää polentajauho.
2. Alenna hellan lämpötilaa ja sekoita hiljakseen niin että ryynit sekoittuvat liemeen tasaisesti, ilman paakkuja. Sekoita aina silloin tällöin keittämisen aikana.
3. Noudata keittäessä polentajauhon valmistajan antamaa keittoaikaa. Parhaita polentajauhoja tulee keittää vähintään tunti mutta 90-120 minuuttia.
4. Leikkaa tatin kannat kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla rosmariinin oksan kanssa, oliiviöljyssä.
5. Viimeistele polenta parmesanjuustolla ja voi nokareella. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.
Tarjoillessa kaada paistetut tatit polentan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan