Tatti-parmesaanipatongit

Henri Alénin herkullinen sienipaistos sopii patongin väliin. Tarvitset paistokseen noin 150 grammaa herkkutatteja tai muita sieniä. Tämä syksyinen kasvisruoka on helppo valmistaa ja sopii myös pääruokana nautittavaksi.

Ainekset

  • 1 esipaistettu patonki
  • oliiviöljyä
  • noin 150 g herkkutattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl balsamicoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa
  • hieman parmesaanijuustoa
  • tuoretta salaattia kuten lollorossoa, jääsalaattia ja tammenlehvää

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Paista pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää mukaan pilkotut tatit ja jatka paistamista kunnes sienet saavat hieman väriä. Mausta paistos suolalla, pippurilla ja balsamicolla.

Halkaise patonki taskuksi ja ripottele väliin oliiviöljyä. Paista patonki kypsäksi ja ota pois uunista. Täytä sienipaistoksella. Laita väliin vielä pestyä rucolaa ja parmesanlastuja. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja