Tatti-parmesaanipatongit
Henri Alénin herkullinen sienipaistos sopii patongin väliin. Tarvitset paistokseen noin 150 grammaa herkkutatteja tai muita sieniä. Tämä syksyinen kasvisruoka on helppo valmistaa ja sopii myös pääruokana nautittavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 esipaistettu patonki
- oliiviöljyä
- noin 150 g herkkutattia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl balsamicoa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 ruukku rucolaa
- hieman parmesaanijuustoa
- tuoretta salaattia kuten lollorossoa, jääsalaattia ja tammenlehvää
Valmistusohje
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Paista pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää mukaan pilkotut tatit ja jatka paistamista kunnes sienet saavat hieman väriä. Mausta paistos suolalla, pippurilla ja balsamicolla.
Halkaise patonki taskuksi ja ripottele väliin oliiviöljyä. Paista patonki kypsäksi ja ota pois uunista. Täytä sienipaistoksella. Laita väliin vielä pestyä rucolaa ja parmesanlastuja. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto